среда, 7. април 2010.

Warhammer: Invasion LCG




Ovih dana možete svratiti do nas i probati ovu izuzetnu kartičnu igru.
Igra je smeštena u Warhammer Fantasy svet, većini poznat po epskim bitkama sa prelepim figurama, u izdanju Fantasy Flight-a.
U starteru se dobijaju dekovi za četiri frakcije (haos, imperija, orci i patuljci).



Samu mehaniku igre možete pogledati ovde.

1 коментар:

  1. Igra je sjajna - prva partija koju smo igrali, sa sve nepoznavanjem karata i nekih naprednijih pravila, bila je uzbudljivija od 90% partija medžika koje sam odigrao u poslednjih nekoliko godina!
    Pravila su jednostavna, a sam Core Set sadrži 4 balansirana špila koji se razlikuju kako po stilu igre ("rush" orkovi, "mobilni" ljudi...) kako po veštini igranja (patuljci su najbolji za početnike, dok je Chaos poput plavo-crnog špila u medžiku, zahteva dosta umešnosti u manipulaciji resursa i kontroli). Savršeno je igriva pa makar ne kupili ništa osim Core Seta, koji sam po sebi omogućava nekoliko načina igranja, koji se taman toliko razlikuju da mogu da se bez problema obrću celo veče - 1vs1, 2vs2 (ima pravila po netu), draft, sa ili bez neutralnih karti, sa ili bez Dark Elf i High Elf karti... Da ne spominjem i odlično pakovanje u kojem dolazi 200+ sjajno iscrtanih karata + čitava gomila čvrstih, kartonskih tokena.
    U principu, za pare koje bi inače bile potrebne za recimo 4 theme deka iz Medžika, dobijate 4 balansirana i igriva špila, 20ak neutralnih karti, 10ak HE i DE karti, četiri velike Capital karte, i razuman broj tokena (koji su ruku na srce i neophodni za komforno igranje). Partije možda traju nešto duže nego kod medžika, ali zbog odlično urađenih pravila nemoguć je mana-screw, tako da zaista pobeđuje igraš koji ima više čuke za strategiju. U svakom slučaju - preporuka.
    Jedino "mana" jeste što verovatno još nije pogodna za turnirsku igru u nas (manjak battle packova, tj. bustera), ali, kao što rekoh, i sam Core Set može da zasebno stoji kao odlična zanimacija, pogotovo što out-of-the-box daje čak 4 savršeno igriva špila.

    ОдговориИзбриши