субота, 24. октобар 2009.

Galaktička Avantura!!

Galaktička avantura je društvena igra koju je izdala domaća izdavačka kuća Hrabri vitez. Igra se igra u 1-4 igrača, pri čemu je svaki igrač u ulozi intergalaktičkog pilota, koji leti svemirom, trguje, rešava misije ili kao pirat presreće trgovačke brodove i otima im pare. Svaki igrač takodje ima tajnu misiju: da pronadje galaktičku kapiju i pobedi njenog čuvara.

Priča iza igre je : Skora je budućnost. Čovečanstvo je otkrilo način putovanja svemirom brzinom svetlosti. Treći svetski rat se nikada nije desio, sve države planete Zemlje su ujedinjene uz poštovanje međusobnog suvereniteta zemalja članica i stvorena je Federacija. Napredak u svim oblastima nauke je izuzetan a sam kvalitet života ljudi se značajno popravio. Kolonizovan je veliki broj planeta sunčevog sistema. Svim planetama upravlja Federacija čije je sedište na planeti Zemlji. Činilo se da je čovečanstvu osigurana budućnost, prosperitet i opstanak.

Sve do godinu dana unazad kada se desila Velika eksplozija. Naime, neobjašnjiv fenomen praćen neverovatno jakim magnetnim olujama je prouzrokovao prekid komunikacije između planeta i onemugućio bilo kakve međuplanetarne letove. Kada je Velika eksplozija konačno prošla, prvi međuplanetarni piloti su shvatili da je položaj planeta i sistema drastično promenjen. Planete i zvezde se više ne nalaze tamo gde su nekada bile. Primećena je i pojava neverovatnih predmeta čudesnih moći. Mnogi naučnici tvrde da su vanzemaljskog porekla.

Takođe se pojavio i novi materijal, kristalizovana ruda koja se nalazi u zvezdanoj prašini oko nekih planeta i koja u kontaktu sa bilo kojom drugom rudom poprima njene osobine. Dovitljivi istraživači su počeli da ga kombinuju sa zlatom, plutonijumom i drugim dragocenim rudama. Tako je počela zlatna groznica.

Centralna vlast Federacije je oslabljena, pojavili su se gusari koji bezobzirno pljačkaju sve međuplanetarne brodove a mnoge planete su proglasile nezavisnost. Između dojučerašnih saveznika započeli su ratovi za dragocenu rudu. Pored toga, istraživači sa granica poznatog univerzuma su doneli glasine o postojanju misteriozne galaktičke kapije koja omogućava prelazak u drugu dimenziju.

Poznati svet je utonuo u haos. Jedna supertajna organizacija, OMEGA došla je u posed drevnog zapisa koji kaže da postoji mogućnost da se povrati prvobitan raspored planeta i ponovo uspostavi red u Sunčevom sistemu, ako se galaktička kapija otvori. Vi pripadate toj organizaciji i daćete sve od sebe da baš Vi otvorite Galaktičku kapiju i pobedite njenog čuvara.

Svaki igrač ima svoj svemirski brod, koji nadograđuje, i pomoću njega se kreće po mapi koja se sastoji iz karata, od kojih svaka predstavlja planetu. Postoji Alfa Kentauri, osnovna planeta sa koje su igrači, i tri reda planeta, zelene, na kojima ima samo opasnosti, žute, na kojima igrači mogu da rudare, trguju ili odigravaju posebne akcije koje pišu na karti, i crvene, medju kojima se nalaze izuzetno jake planete i galaktička kapija. Igrači prvo otkrivaju planete, za šta dobijaju kredite, novac koji se koristi u galaksiji; Zatim, biraju neku ulogu koja ima omogućava da zarade novac, i dobiju bonus karte - vredne artifakte koji im omogućavaju prolazak kroz kapiju: Trgovac, koji se kreće od planete do planete i trguje zalihama koje su potrebne kolonijama i kristale, kojih na kolonijama ima u izobilju, a potrebni su Alfa Kentauriju; Avanturista, koji rešava misije koje mu daju nadredjeni u Alfa Kentauriju, i kroz njih pronalazi pare i bonus karte; Rudar, koji kopa kristale na planetama i prodaje ih Alfa Kentauriju; i Pirat, koji trguje oružjem i napada trgovačke brodove da bi im oteo plen. Naravno igrači mogu da kombinuju na bilo koji načun ove uloge.

Ovu igru, koja je izuzetno zabavna, možete probati kod nas, a uskoro ćete moći i da je kupite.

Нема коментара:

Постави коментар